Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Elítélték egy nő miatt évekig háborúzó család tagjait

2004.06.08. 15:32
Egy év börtönt kapott az a nő, aki többedmagával összecsapott egy ellenséges család tagjaival a kaposvári bíróság folyosóján. A két siófoki család között egy két évvel ezelőtti nőügy miatt fajultak el a dolgok. Az ítélet két vádlott esetében nem jogerős.
Elítélték a bíróságon azt a tíz verekedőt, aki a közelmúltban a kórházban, sőt a bíróságon is egymásnak esett Siófokon. A két ellenséges helybéli család tagjainak büntetőperében kedden a Kaposvári Városi Bíróság hozott ítéletet. Legsúlyosabb büntetéssel egy asszonyt sújtottak, aki egy év börtönt kapott garázdaságért és súlyos testi sértés kísérletéért.

Egy nő miatt

A családok között két éve egy nőügy miatt kezdődtek az összecsapások. Amikor az egyik férfit megverték, rokonai kerti szerszámokkal, husángokkal és házilag készített karddal keltek a védelmére. A verekedés a későbbiekben folytatódott a somogyi város kórházában, sőt a bíróság előtt sem csillapodtak az indulatok, így egy májusi tárgyaláson újra egymásnak estek.

Sikoly

Az eset május első hetén töretént, amikor csoportos garázdaság miatt kezdődött volna tárgyalás reggel fél nyolckor a Kaposvári Városi Bíróságon. A bíró tíz vádlottat idézett be. Az eljárást a terem előtti folyosóról behallatszó női sikoly azonban félbeszakította. A vádlottak a zaj hallatán kirohantak a folyosóra, és ott dulakodni kezdtek, puszta kézzel esve egymásnak.

A rendőrök akkor öt embert állítottak elő a verekedők közül. Az ítéletet a keddi tárgyaláson nyolcan tudomásul vették, két vádlott ugyanakkor enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett.