Benedek
-4 °C
5 °C

Rendőrt harapott a texasi pap

2004.10.06. 15:25
Tíz év próbára bocsátásra ítéltek egy texasi papot. Curtis Lucas tiszteletes egy közuti ellenőrzés során vesztette el a fejét annyira, hogy megharapta az intézkedő rendőrt.
Megharapott egy intézkedő rendőrt egy texasi pap, jelentette az AP. Curtis Lucas richmondi lelkipásztort azért állította le David Evans, mert autójáról hiányzott az első rendszámtábla. Mint kiderült, a kocsi forgalmija már le is járt.

Az ötvenkét éves Lucas tiszteletes azonban ahelyett, hogy aláírta volna a büntetőcetlit, rátámadt a rendőrre. Amikor az meg akarta bilincselni, beleharapott.

Lucast a bíróság augusztus végén két év börtönre ítélte, azonban a büntetés végrehajtását negyven napra felfüggesztette. Mivel a pap negyven nappal később levélben bocsánatot kért áldozatától, a bíró új büntetést szabott ki rá.

"Ha megismétlődnének annak az estének az eseményei, aláírnám a büntetőcetlit", írta levelében Lucas. Az ügyben eljáró bíró, felülbírálva korábbi döntését tíz évre próbára bocsátotta Lucast, azzal a feltétellel, hogy a pap részt vesz egy dühkezelési tanfolyamon, jelentette az AP.