Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Saját biztonsági őre rabolhatta ki a K&H fiókját

2005.06.20. 14:11
Kiraboltak egy bankot hétfő délelőtt az Örs vezér tere XIV. kerületi részén. A rendőrség a bank saját biztonsági őrét gyanúsítja, az anyagi kár nem ismert. Árilisban már próbálták kirabolni ugyanezt a bankot; akkor éppen a biztonsági őr akadályozta meg a rablást.

A gyanú szerint saját biztonsági őre rabolt ki fegyverrel egy bankot hétfőn az Örs vezér terén, közölte a rendőrség. Az őr szolgálati idejében, szolgálati fegyverével fenyegetőzve rabolt, mondta a BRFK sajtóügyeletese.

#alt#
Kázmér Andrást körözik
A 49 éves férfi, miután reggel munkába állt, a szabályoknak megfelelően bekísérte a délelőtt érkező pénzszállítmányt, majd a két zsákot átadta a K&H Bank két másik alkalmazottjának, mondta Bálint Gabriella őrnagy.

Miután a pénzszállító autó elment, a férfi fegyverével fenyegetőzve két munkatársát - mindketten nők - megbilincselte, majd a zsákokkal a bank hátsó kijáratán távozott. A fegyverrel nem adott le lövést, a két megbilincselt nő sértetlen. A rendőrségi közlemény szerint a bank többi alkalmazottja és az ügyfelek észre sem vették a rablást.

Bálint Gabriella nem mondta el, hogy a gyanúsított biztonsági őr mennyi pénzt zsákmányolt. Nem tudni, hogy a férfi gyalog vagy autóval menekült-e el; ellene országos körözést adtak ki.

Már próbálták kirabolni ezt a bankot

2005 áprilisában két férfi már megpróbálta kirabolni ugyanezt a bankfiókot. Két, szilveszteri maszkos férfi belépett a bankba, és dulakodni kezdtek az őket feltartóztató biztonsági őrrel. Az őr nem használta fegyverét, a rablók viszont több lövést is leadtak rá, a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A rendőrkapitány egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.