Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Nem volt társasház-biztosítása a kiégett panelházaknak

2007.06.08. 14:02
A jövő hét közepén pénzhez juthatnak a károsultak, ígérik a biztosítók. A kár 100 millió forint, de nem tudni, mennyit fizetnek ki.

A Páskom parki paneltűz károsultjainak a Generali és az Aegon biztosító is gyorssegélyt nyújt, folyik a kárfelmérés is, közölték a biztosítók pénteken. Az Aegon Biztosító becslése szerint a kár eléri a 100 millió forintot.

Egy ember meghalt, 17 másik füstmérgezést kapott az újpalotai paneltűzben. A biztosítóknál lévő 20 lakástulajdonosnak kétmillió forintot már kifizettek, és várhatóan hétfőn lezárhatják a káraktákat. Így a hét közepén már pénzhez juthatnak a károsultak, illetve aki helyreállítást kér, annak a biztosító saját szolgáltatója megkezdi a lakás rendbehozását.

A Generali Biztosító négy ügyfelének 100 ezer forintos gyorssegélyt fizet a helyszínen. A biztosító információja alapján a Páskom parki panelház tűztől sérült lépcsőháza négy másik lépcsőházzal együtt alkot egy társasházat. Mivel a társasház nem rendelkezik társasház-biztosítással, így a biztosítók az egyéni biztosítottak számának felmérése után, a tulajdoni hányadok alapján tudják majd a közös tulajdonú épületrészben keletkezett károkat megtéríteni.

Az Aegon megerősítette, hogy a közös tulajdonú épületrészekben keletkezett kár nagyobb része őket érinti.