Viola
-5 °C
-2 °C

Tízmilliós károk a hétfői özönvíz után

2006.07.26. 16:23
Három biztosítóhoz egyenként több tízmilliós kárbejelentés érkezett eddig. Százak áldhatják az az urat, hogy van biztosításuk.

A hétfő esti és keddi viharkárok leginkább a fővárost és környékét érintették, a biztosítók egyenként tízmilliós nagyságrendű kárértékkel számolnak. A vihar a legnagyobb károkat a lakásokban, házakban okozta.

Allianz

Az Allianz Hungária Biztosítónál szerdán délig több mint 290 káresetet jelentettek, amelyek döntő többségét a felhőszakadás, jégverés és az ezekből eredő beázások okozták. De szép számmal szerepeltek közöttük a villámcsapás indukciós hatása nyomán keletkezett károk is (amikor például elromlik a tévé, vagy a hűtőgép). Mindezek összesített értékét 20-25 millió forintra becsülik a biztosító szakemberei.


Olvasóink hétfői képei (Klikk a képre!)

A jégverés, a sok letört faág és a felhőszakadás károkat okozott a gépjárművekben is. Ezeket várhatóan a következő napokban jelentik majd be.

Generali

Budapestről és a környező településekről szerda reggelig kétszázan fordultak a Generali-Providencia Biztosítóhoz. Jellemzően pince- és lakáselázásokat jelentettek a biztosítónak, miután a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadékot több helyen nem tudta elvezetni a város csatornahálózata. Az épületek - a biztosító eddigi információi szerint - szerencsére sehol sem sérültek meg annyira, hogy azonnali kilakoltatás vált volna szükségessé.

Aegon

Az Aegon Biztosítóhoz a vihar és felhőszakadás károkkal kapcsolatban országosan eddig közel 300 kárbejelentés érkezett, a becsült kárösszeg 30-40 millió forint. A Budapestet érintő károk száma 150, Az Aegon 15-20 millió forint kárösszeggel számol.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!