Márk
13 °C
28 °C

Elfogták a tiszabecsi gyilkosság gyanúsítottjait

2001.08.23. 14:04
Elfogták azt a három férfit, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy kedd éjszaka előre kitervelt szándékból elvágták egy tiszabecsi játékterem biztonsági őrének torkát, majd 270 ezer forinttal távoztak a szórakozóhelyről. A 17 és 21 év közötti fiatalok beismerték tettüket.
Elfogták a nyomozók a tiszabecsi játékteremben szerdára virradó éjjel elkövetett gyilkosság további két gyanúsítottját is, akiket - mint a korábban rendőrkézre került társukat - őrizetbe vettek. A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondták: a gyanúsított 17-21 év közötti ópályi fiatalemberek, beismerő vallomásuk szerint előre kitervelték, hogy kirabolják a játéktermet.

Kedd éjszaka, nem sokkal éjfél előtt tértek be a játékterembe, és a szomszédos presszóba hívták át kólázni az ott tartózkodó alkalmazottat, egy 19 éves, tiszacsécsei fiatalembert. A vendéglátásból visszatérve a fiatalembert hátulról leszúrták, majd elvágták a torkát. A játékteremből mintegy 270 ezer forint készpénzt vittek magukkal a tettesek.

Autójuk buktatta le a gyanúsítottakat

A rendőrség úgy bukkant a nyomukra, hogy a községben figyelőszolgálatot tartó határőrségi és rendőrségi járőrök, illetve helyi lakosok információt adtak egy, a településen áthaladó idegen személygépkocsiról, amelyben hárman ültek. Az autó típusa alapján a nyomozók ellenőrizték a környéken a szóba jöhető járműveket, s Ópályiban találtak is egy hasonlót. Tulajdonosát elszámoltatták, s ő elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Hamarosan társait is sikerült elfogni, előkerült a rabolt pénz egy része is, valamint elásva megtalálták a nyomozók a gyanúsítottak véres ruházatát, illetve a gyilkosság elkövetéséhez használt kést.