Klaudia
-4 °C
2 °C

Fejbe lőtte magát egy biztonsági őr

2006.08.03. 16:43
Egyelőre nem tudni, hogy baleset, vagy öngyilkossági kísérlet történt az OTP Bank egyik zalaegerszegi fiókjában, csütörtökön kora délután.

Lövés dördült csütörtökön délután nem sokkal egy óra után az OTP Bank Rt. egyik zalaegerszegi bankfiókjában. A Kisfaludy úti fiók biztonsági őrszobáján az egyedül lévő őr fegyvere sült el idáig tisztázatlan körülmények között, mondta el az Indexnek Kisházi Gábor rendőr-őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy öngyilkossági kísérlet történt, annyi bizonyos, hogy az őr súlyos fejsérülést szenvedett, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A HavariaPress hírügynökség értesülése szerint egyértelműen önygilkos akart lenni az őr.

A negyvenéves zalaegerszegi férfi egyedül volt az őrszobában, a fegyver pedig a szolgálati pisztolya volt. Arról, hogy a bankban hányan tartózkodtak, nem tudott felvilágosítást adni Kisházi Gábor, tájékoztatása szerint az ügyfélforgalmat nem zavarta az ügyféltértől elszigetelt helyiségben eldördülő lövés.

A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását, jelenleg folynak a tanúmeghallgatások, illetve annak a vizsgálata, hogy utal-e valami korábban egy esetleges öngyilkosságra.