Bajban a péniszmúzeum

2007.09.09. 08:44
Az izlandi péniszmúzeum tárlata csaknem teljes, de még hiányzik a gyűjteményből egy ember farka. A kurátor segítséget kért.

Adományért fordult az emberiséghez a világ egyetlen hímvesszőmúzeuma, illetve annak kurátora. Az intézmény Izlandon van, Reykjavik üzleti negyedének közvetlen közelében, egyetlen ember életműve. Sigurdur Hjartarson középiskolai történelemtanár 1997-ben hozta létre, miután begyűjtött néhányat hazája emlősállatainak péniszeiből. Hjartarson teljességre törekszik, minden izlandon élő faj vesszejéből be akar szerezni egy példányt.

Majdnem teljes

A gyűjtés csaknem véget ért. Kollekciójában a legapróbb hímvessző egy hörcsögé, a szerv kevesebb mint két milliméter hosszú. Azután következnek a bűzös borzok, kosok, delfinek és lovak péniszei. A kiállítás fő darabja, egy gyilkos bálnáé, amely 2 méteres - nyugalmi állapotban.

A péniszek közül egyeseket formaldehidbe helyez, másokat kiszárít. Így aztán igen érdekes a látvány: megbarnult hímvesszők lógnak köteleken, szárított péniszek függenek a falakon, és a polcok is dugig vannak. A megvilágítás speciális: a lámpaernyők közül több kosheréből készült.

Az izlandi péniszmúzeum immár 195 különböző fajtájú állat hímtagjával szolgál, és a kollekciónak jószerivel egyetlen foghíja van: az emberé. Hjartarson már korábban is kért az emberiségtől péniszadományt, és akadtak is felajánlók, de mindegyikről kiderült, hogy komolytalan. A történelemtanár a minap újból megfogalmazta igényét - adta hírül az izlandi sajtó.

  • Tippek
  • Hírek