Bernadett
0 °C
4 °C

Kamionnal ütközött egy BKV busz: tizenegy sérült

2006.10.20. 17:26
Súlyos közlekedési baleset történt pénteken délután a főváros XVII. kerületében. A karambolban 11 utas sérült meg könnyebben.

Egy kamionnal karambolozott a 62-es busz a XVII. kerületben, jelentette a HavariaPress. Eddig tisztázatlan körülmények között rohant egymásba a 62-es autóbusz és egy kamion a Pesti és a Cinkotai út találkozásánál. Az elsődleges információk szerint a baleset következtében az autóbuszon tizenegy utas megsérült.

A BKV fődiszpécsere az Indexnek megerősítette a baleset tényét, de arról, hogy milyen okból ütközött egymásnak a két jármű, egyelőre nem tudott közelebbi információt adni.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a tizenegy könnyebben megsérült utasból hatot még a helyszínen orvosi ellátásban részesítettek, öt felnőttet a mentők az Országos Baleseti intézetbe vittek.

Az öt felnőtt sérülései egyelőre nem tűnnek súlyosnak, főként az elesésből származó zúzódások és kisebb sérülések miatt kell őket ellátni, de azt csak az alaposabb orvosi kivizsgálás deríti ki, hogy vannak-e esetleg komolyabb belső sérüléseik.

A baleset negyed ötkor történt, mondta el az Indexnek Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának helyettes vezetője. A busz Kőbánya felé tartott a pesti úton a belső sávban, a mellette haladó kamion be akart kanyarodni a Cinkotai útra, a vontatmánya azonban a manőver közben áttért a szomszédos sávba és a csukló utáni ajtónál beleütközött a buszba, részletezte a BRFK sajtósa. A két jármű összeakadt és nagyot fékezve megállt. A buszon a baleset következtében tizenegyen sérültek, ketten súlyosan, mondta Tafferner Éva.

A helyszínelés a kora esti órákban sem fejeződött még be, a Pesti út két sávját le kellett zárni, a forgalmat rendőrök irányítják. Műszaki mentésre a jelek szerint nincs szükség, mindkét jármű a "saját lábán" hagyhatja el a baleset helyszínét, derült ki a helyettes szóvivő szavaiból. A felelősség kérdését szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.