Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éhezés üvegkalitkában

2003.09.06. 16:32
Negyvennégy napig csak londoni csapvizet fogyasztana egy amerikai illuzionista. Hogy valakit érdekeljen is a mutatvány, üvegkalitkába záratta magát, amit a Temze fölé függesztettek ki. A nézelődők szerint a produkció így is "kicsit jelentéktelen".
Megkezdte negyvennégy napig tartó éhezését David Blaine amerikai illuzionista. A nagy hírveréssel beharangozott mutatvány péntek éjjel, magyar idő szerint fél 11-kor kezdődött Londonban.

Az éhség mellett az unalom is árthat

A harmincéves New York-it szigorú orvosi ellenőrzés után engedték be a Temze fölé függesztett üvegkalitkájába, a Tower Bridge közelében. A következő negyvennégy napban kizárólag folyadékot fog magához venni. Blaine a szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét is megvonta magától - egyedül egy kispárnát, egy pokrócot, egy váltás ruhát, egy újságot és édesanyja fényképét vitte magával.

"Kicsit jelentéktelen, olyan, mintha állatkertben lennék" - nyilatkozta a látványról Mick James író, az esemény egyik szemtanúja azu AP-nek. Sonia Schaile 24 éves üzletasszonyt jobban elragadta a hév. "Egészen biztos, hogy még visszajövök egy melegebb napon - akkor biztosan le kell majd vetnie az ingét" - nyilatkozta az inkább a művész teste, mint mutatványa iránt érdeklődő nő a hírügynökségnek.

Megdobálták

Az esemény természetesen nem maradhatott tojásdobálás nélkül. Az AP jelentése szerint Blaine tudomást sem vett a feje mellett elzúgó tojásról, Schwarzeneggerrel ellentétben azonban nem tartott beszédet. Mindössze annyit közölt, hogy mutatványa olyan fontos művészete szempontjából, hogy akár "meg is halhat".

A böjtölésre azért alaposan rákészült. Százkilósra hizlalta magát, hogy saját zsírját élhesse fel a "fogságban". Számításai szerint 20 kilót is veszthet az elkövetkező negyvennégy napban testsúlyából.

Blaine nem először próbálkozik: 2000-ben a New York-i Times Square-en két és fél napot töltött egy hatalmas jégtömb belsejében, később egy hétre eltemettette magát, majd 36 órát egyensúlyozott egy vékony, 25 méter magas pózna tetején.