Virág
0 °C
2 °C

Groznij: gázszivárgás okozhatott robbanást

2003.06.06. 08:04
Nyolc ember holttestét találták meg eddig abban a grozniji házrobbanásban, amelyet valószínűleg gázszivárgás okozott. A romok alatt még lehetnek túlélők. Péntek reggelig három gyermeket szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba.
Legalább nyolc ember - hat gyermek és két nő - életét vesztette egy grozniji lakóházban péntek reggel bekövetkezett robbanásban - adja hírül a BBC az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának közleménye alapján.

Azt még nem lehet tudni, hogy a robbanást támadás vagy gázszivárgás okozta. A BBC megjegyzi, hogy a volt Szovjetunió területén az elhanyagolt vezetékrendszerek meghibásodása miatt a gázszivárgás is gyakran okoz nagy pusztítással járó robbanásokat. Az első szakértői jelentések a gázrobbanást valószínűsítik.

Három gyermeket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A házban feltételezhetően 13-15 személy tartózkodott a robbanás pillanatában, így többen rekedhettek a romok alatt.

Csecsenföldön ezrek vesztették életüket abban a harcban, amelyet a korábbi elnökhöz, Aszlan Maszhadovhoz hű függetlenségpártiak folytatnak az orosz hadsereg ellen.