Hermina
15 °C
27 °C

Robbanások Szófiában

2008.07.03. 06:43
Több robbanás volt csütörtök kora reggel egy szófiai katonai raktárban. A környéket kiürítették, még a szófiai reptér forgalmát is elterelték. Ablakok törtek ki, egy személyt megsebesítettek az üvegszilánkok.

Robbanások rázták meg csütörtök hajnalban Szófia egyik keleti kerületét. A detonációk negyedórán át követték egymást Cselopecsenében. A helyi média szemtanúk jelentésére arról számolt be, hogy katonai raktárakban történt a robbanás.

A hírt immár hivatalosan is megerősítették, a Focus nevű bolgár magánhírügynökség jelentése szerint a Nemzeti Egészségügyi Koordinációs Központ tájékoztatása szerint is katonai raktárban történtek a robbanások. A Focus úgy tudja, lőporraktár robbant.

Zlatan Sztojkov tábornok tájékoztatása szerint a környéket kiürítették. A mentőalakulatoknak magyar idő szerint 11 óráig nem sikerült megközelíteniük a helyszínt a folyamatos robbanások miatt. Mint mondta, a raktárakban megsemmisítésre váró lőszereket tároltak.

A legfrisebb hírek szerint negyed 12-kor már nem hallatszottak robbanások a raktárak irányából, és a füst is oszlani kezdett.

A Focus beszámolója szerint a detonáció miatt a környező boltok és lakások ablakai betörtek, egy személyt az üvegszilánkok könnyebben megsebesítettek. Legalább öt mentőautó és több tűzoltóautó indult a robbanások helyszínére.

A jelentés szerint a robbanások helyi idő szerint 6 óra 40 perckor kezdődtek. A robbanások miatt lezárták a szófiai repteret, a légiforgalmat Plovdivba irányították.

A városi vezetők egyelőre nem ismerik a történtek részleteit. Bojko Boriszov szófiai polgármester szerint az elmúlt órákban rengeteg érdeklődő hívást kaptak, ezért a helyszínre küldte tájékozódni képviselőit.

Szergej Sztanisev miniszterelnök a robbanás körülményeinek azonnali kivizsgálását rendelte el, jelentette be a kormányszóvivő. A kormányfő magyar idő szerint reggel nyolcra válságtanácskozásra hívta össze a kabinetet.