Valér
-2 °C
0 °C

Kislányt akartak rabolni, hogy megerőszakolják

2007.05.16. 19:19
Pedofil bűnözők el akartak rabolni egy kislányt Belgiumban, hogy azután megerőszakolják őt, erről a megdöbbentő bűnügyről számolt be szerdán Brüsszelben egy közös sajtóértekezleten a belga igazságügyminisztérium, az ügyészség és a rendőrség.

Az illetőket - akik mindannyian franciák: három férfi és egy nő - a belga és a francia hatóságok közös nyomozása után az elmúlt napokban sikerült őrizetbe venni Franciaországban, Rouen környékén. Mint a sajtóértekezleten elhangzott, a banda vezetője saját maga is megkönnyebbülten fogadta letartóztatását. "Örülök, hogy őrizetbe vettek, mert már elveszítettem önkontrollomat. Egy olyan spirálba kerültem, amit nem tudtam irányítani" - mondta az illető.

A bűnözők május végén, vagy június elején akartak akcióba lépni. Terveik szerint egy 4-9 év közötti kislányt raboltak volna el, hogy egy hétvégére elhurcolják és szexuális cselekedetekre kényszerítsék. Eredetileg a gyerekrablást Belgiumban követték volna el - bár úgy tűnik, később ezen módosítottak, és a bűntény tervezett helyszínét áttették Franciaországba.

A bűnözők akciójuk szervezéséhez felhasználták a világhálót, és ez lett a vesztük: egy internetező felfigyelt egyes gyanús jelekre, riasztotta a Child Focus gyermekvédelmi szervezetet, amely azután feljelentést tett a belga rendőrségnél. Ezt követően a belga és a francia hatóságok közös nyomozásba kezdtek, s végül sikerült őrizetbe venni az illetőket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!