Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Megfojtotta a belga kislányokat a pedofil gyilkos

2006.06.29. 15:14
Halála előtt megerőszakolták a Belgiumban eltűnt kislányok egyikét, derült ki a korboncnoki vizsgálat során. A lányok holttestét szerdán találták meg. A lányok három hete tűntek el Liege-ben, ahol Marc Dutroux, a hírhedt pedofil bűnöző is garázdálkodott egykoron.

Pedofil gyilkos végzett a Liege-ben eltűnt kislányokkal, derült ki a korboncnoki vizsgálat során. A tízéves Nathalie Mahyt megfojtása előtt meg is erőszakolták, a hétéves Stacy Lemmenst viszont nem zaklatták, de őt is megfojtották. A lányok három héttel ezelőtti eltűnése szinte mindenkiben Marc Dutroux borzalmas pedofil ámokfutásának emlékét idézte fel, és ezt csak erősítette a lányok holttestének megtalálása.

Feladta magát

Az ügyben egy pedofiliáért már elítélt gyanúsítottat őrizetbe is vettek, bár tagadja érintettségét. A 38 éves, marokkói származású férfit, Abdellah Ait Oudot emberrablással gyanúsítják.

A két kislány egy utcai partiról tűnt el Liege-ben, és több szemtanú is úgy vélte, Oud ólálkodott a közelben.


Tekintse meg képeinket!

A férfi két hete önként jelentkezett a rendőrségen, miután magára ismert a rendőrség személyleírásában, írja a BBC.

Nem baleset

A rendőrök szerdán délelőtt találtak rá Stacyre a vasút melletti csalitosban, egy kábelaknában - négyszáz méterre eltűnése helyétől. Mostohatestvérét nem sokkal később, húsz méterrel arrább találták meg. A rendőrség egyértelműen gyilkosságra gyanakszik, Anne Bourguignot körzeti államügyész szerint a lányok halála "nem tekinthető balesetnek".

A holttestek már oszlásnak indultak, valószínűleg nem sokkal eltűnésük után végeztek velük. Erre utal az is, hogy eltűnésük helyének közvetlen közelében találták meg a holttesteket.

Borzalmas emlékeket idéz

"A hír mindannyiunk szívében ellenszenvet, szomorúságot és tehetetlenséget ébreszt" - nyilatkozta az esetről Guy Verhofstaft miniszterelnök. Megszólalása is jelzi, hogy az újabb gyerekhalálok mennyire sokkolták a belga közvéleményt.

Európa talán leghírhedtebb pedofil bűncselekménye tizenegy éve történt, szintén Liege-ben. 1995-ben a mostanihoz hasonlóan két kislány tűnt el, holttestük egy év múlva Marc Dutroux házából került elő.