Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Magyar nőket erőszakoltak meg Bulgáriában

2006.07.12. 14:49
Megerőszakoltak és kiraboltak két fiatal magyar nőt a bolgár tengerparton. Az egyénileg utazó turisták bejelentést tettek a rendőrségen. A támadókat röviddel ezután letartóztatták.

Megerőszakoltak két magyar nőt a bolgár tengerpart déli részén található népszerű üdülőövezet, a Harmani Beach Szozopol nevű városában, számolt be a novonite.com bolgár hírportál. A rendőrség röviddel a bejelentés után elfogta az elkövetőket.

Az elkövetők a Duna-menti, román-bolgár határon fekvő Szilisztra régióból érkeztek Szozopolba. A dnes.bg bolgár internetes lap szerint a letartóztatottak egyike a 23 éves Sz. H., aki Jovkovo faluból, a másik férfi, a 21 éves T. O., aki Kolobar faluból származik.

A csúszdáknál

A bolgár férfiak a tengerparti csúszdák közvetlen közelében támadták meg a 25 és 26 éves magyar nőket. Egyikük a pénztárcájukat és a digitális fényképezőjüket követelte, másik két társuk pedig erőszakoskodni kezdett. A két nő egyedül érkezett Bulgáriába, nem vettek igénybe utazási iroda által szervezett szolgáltatásokat.

A rendőrség a vallomások alapján sikeresen lenyomozta a harmadik támadó kilétét is, aki a dnes.bg információi szerint a felbujtó lehetett. A szintén Szilisztra vidékéről, Boszna faluból származó 23 éves G. M. szozopoli szállodai szobájának átkutatásakor megtalálták az ellopott tárgyakat.

Magyarország bulgáriai konzulja, Gárdos Béla az Indexnek elmondta, hogy a magyar nagykövetség nem kapott jelzést a bolgár hatóságoktól a két megerőszakolt nő esetéről. Az ügy magyar sértettjei sem keresték meg a konzult, tudtuk meg a diplomatától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?