Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Elrabolták a New York-i polgármester autóját

2006.10.19. 09:40
Nem adott pénzt egy koldusnak Michael Bloomberg személyi asszisztense, mire a kolduló nő társa elrabolta a milliomos New York-i polgármester kocsiját. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

Megverték Michael Bloomberg személyi asszisztensét azok a rablók, akik elrabolták a milliomos polgármester egyik autóját. Bloomberg asszisztense, Gradimir Bosnjak kisebb megbízásokat bonyolított New Jerseyben, amikor egy kolduló nő lépett kocsijához. Bosnjak elzavarta, de miközben feltekerte az ablakot, egy férfi ült be mellé az anyósülésre.

Arculütötte az asszisztenst, majd kilökte a kocsiból, amivel aztán a koldussal együtt elszáguldott, jelenti az AP. A rendőrség jelentése szerint a tolvajok az út menti gyepen áthajtva menekültek, a két órával később megtalált kocsiból - egy 2001-ben gyártott Lexusból - fűcsomók lógtak ki.

A rendőrség hajszát indított a két gyanúsított után, akik a tanúk szerint percekkel a rablás előtt egy közeli vegyesboltban voltak. "Bloomberg reméli, hogy az elkövetőket mihamarabb bíróság elé állíthatják" - jelentette ki szóvivője az AP-nek.

Bosnjak kisebb sérülésekkel megúszta a támadást. Bosnjak egyike Bloomberg sok személyi asszisztensének, akik a milliomos üzletember személyes ügyeit intézik. Bloomberg maga az AP értesülései szerint évek óta nem vezetett autót. A városban jellemzően metróval utazik.