Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kommandósok lőttek a dühöngő baltásra

2007.06.26. 08:42
Kézen akartak lőni egy dühöngő baltást a szécsényi rendőrök, de a hasán találták el. A rendőrség szerint intézkedésük indokolt és jogszerű volt, de azért a Salgótarjáni Nyomozóügyészség kivizsgálja az esetet.

Baltával támadt rokonaira és a riasztott rendőrökre egy férfi a Nógrád megyei Nagylócon. A szécsényi rendőröket egy helyi lakos riasztotta, miután 48 éves testvére rokonai megfenyegetése után egy nagy baltával és egy késsel felfegyverkezve bezárkozott lakásába.

A rendőrök ismerték a fenyegetőzőtt, így azt is tudták, hogy pszichiátriai ápolásra szorul, ezért pszichológussal érkeztek a helyszínre.

A pszichológus sikertelenül próbálta meg felvenni a kapcsolatot a fenyegetőzővel, aki közben maga ellen fordította a nála lévő kést, láthatóan öngyilkossági szándékkal. Ekkor a helyszíni parancsnok úgy döntött, hogy hatoljanak be a kommandósok és fegyverezzék le a férfit.

Amikor viszont a behatoló egység betörte az ajtót, a férfi ütésre lendítette a baltáját. Az egyik rendőr közvetlen életveszélyben lévő társai védelmében tüzet nyitott. A rendőrség szerint csak kézen akarta lőni a támadót, de végül a hasán találta el.

A támadó súlyos, két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrségi vizsgálat szerint a rendőri intézkedés jog- és szakszerű, a fegyverhasználat pedig indokolt volt. Az ügyet a rendőrségi vizsgálat lezárása után a Salgótarjáni Nyomozóügyészség is kivizsgálja.