Mihály
12 °C
21 °C

Háztetőről mentettek ki egy barnamedvét

2008.05.15. 16:50
Kábítólövéssel próbáltrák megállítani a kertvárosban garázdálkodó nőstény barnamedvét, de a lövés után még feltudott menekülni egy háztetőre. Az állat élelmet keresett magának és kis bocsának.

Háztetőről menekítettek le egy nőstény barnamedvét csütörtökön a dél-erdélyi Brassóban. Röviddel azelőtt a városi állatfelügyeleti hivatal (SGA) emberei egy kábítólövéssel eltalálták az állatot, annak azonban ezután még sikerült egy tetőre menekülnie.

A medvemamára brassói lakosok lettek figyelmesek a kora hajnali órákban, amikor bocsával együtt táplálékot keresve, a Cenk-hegy (Tampa) alatti lakónegyed kertjeiben bóklászott.

Mint a Mediafax hírügynökség jelentette, egy mentőalakulat először az erdőbe próbálta visszaterelni, a medve azonban egy családi ház padlására menekült. A kábító lövés után a padlásablakon át kimászott a tetőre. Onnan kötelek segítségével sikerült visszaengedni a földre. Bocsával együtt a zernesti (Zarnesti) medverezervátumban fogják elhelyezni.

Romániában mintegy 5 ezer barnamedve él. Gyakran keresnek táplálékot maguknak a szemeteskukákban, a hegyi városok peremkerületeiben. Minden évben több ember leli halálát Romániában medvetámadás következtében.