Diána
12 °C
27 °C

Eloltották a Belügyminisztériumban keletkezett tüzet

2002.11.24. 14:14
A tűzoltók eloltották a Belügyminisztérium központi épületének tetején vasárnap kora délután keletkezett tüzet - közölte a Tűzoltóság szóvivője.
Forrás: Lánglovagok
A tűz keletkezésének okáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a felújítás alatt lévő tetőn szigetelési munkálatokat végeztek. A tetőn dolgozó munkások éppen kátránylapokat fektettek le egy disznóperzselő segítségével, amikor a huzat egy szellőzőnyíláson keresztül beszívta a lángokat. A munkások azonnal értesítették a tűzoltókat. A kárfelmérés még tart.

A Tűzoltóság szóvivőjének tájékoztatása szerint az oltást tíz járművel negyvenkét tűzoltó végezte. Nehezítette munkájukat, hogy a tetőn nagy mennyiségű faanyagot tárolnak, amit a tűzoltóknak más helyre kell átrakniuk. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: tudomásuk szerint nincsenek sérültek, így a helyszínre mentők nem vonultak ki.

Lamperth Mónika belügyminiszter nem sokkal vasárnap két óra előtt tájékozódó látogatást tett a Belügyminisztérium kigyulladt épületénél. A belügyi tárca vezetője néhány percet töltött a füstölő tetőszerkezetű épület előtt, majd távozott a helyszínről. A belügyminiszter később visszatért, ekkor tájékoztatták a tűzoltás munkálatairól.

Forrás: Lánglovagok