Árpád
-2 °C
4 °C

Eloltották a Belügyminisztériumban keletkezett tüzet

2002.11.24. 14:14
A tűzoltók eloltották a Belügyminisztérium központi épületének tetején vasárnap kora délután keletkezett tüzet - közölte a Tűzoltóság szóvivője.
Forrás: Lánglovagok
A tűz keletkezésének okáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a felújítás alatt lévő tetőn szigetelési munkálatokat végeztek. A tetőn dolgozó munkások éppen kátránylapokat fektettek le egy disznóperzselő segítségével, amikor a huzat egy szellőzőnyíláson keresztül beszívta a lángokat. A munkások azonnal értesítették a tűzoltókat. A kárfelmérés még tart.

A Tűzoltóság szóvivőjének tájékoztatása szerint az oltást tíz járművel negyvenkét tűzoltó végezte. Nehezítette munkájukat, hogy a tetőn nagy mennyiségű faanyagot tárolnak, amit a tűzoltóknak más helyre kell átrakniuk. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: tudomásuk szerint nincsenek sérültek, így a helyszínre mentők nem vonultak ki.

Lamperth Mónika belügyminiszter nem sokkal vasárnap két óra előtt tájékozódó látogatást tett a Belügyminisztérium kigyulladt épületénél. A belügyi tárca vezetője néhány percet töltött a füstölő tetőszerkezetű épület előtt, majd távozott a helyszínről. A belügyminiszter később visszatért, ekkor tájékoztatták a tűzoltás munkálatairól.

Forrás: Lánglovagok

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?