Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bankautomatába szánt pénzt loptak baranyai vagyonvédelmisek

2008.09.30. 06:29
Százmillió forintot lophattak el az elmúlt hetekben egy vagyonvédelmi cég alkalmazottai Baranyában. A vagyonvédelmisek a bankautomatákba szánt összegeket csapolták meg. Kettejüket már letartóztatták.

Bankautomatákba szánt pénzösszegeket csapoltak meg rendszeresen egy vagyonvédelmi cég alkalmazottai az elmúlt időszakban Baranyában. Az MTI értesülései szerint a kár a százmillió forintot is elérheti, ezt a rendőrség nem cáfolta. A rendőrök pénteken két gyanúsítottat vettek őriztebe a állalat alkalmazottai közül, őket sikkasztás gyanújával kihallgatták, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A lehetséges tettestársak kézre kerítéséért, a bűncselekmény részleteinek tisztázásáért folyik a nyomozás.

A gyanú szerint az országosan ismert és bankautomaták pénzfeltöltésével is foglalkozó biztonságtechnikai társaság dolgozói hosszú ideje rendszeresen vettek el kisebb-nagyobb összegeket a berendezésekbe szánt bankjegyekből. Tettükre a cég belső vizsgálata derített fényt, ekkor a vállalatvezetők a rendőrséghez fordultak.

A sikkasztók nem a bankokat, hanem saját munkaadójukat károsították meg, a bankautomatákba szánt pénzért ugyanis az tartozik felelősséggel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!