Auguszta
-4 °C
2 °C

Trafó robbant a Márkus-hegyi bányában

2004.12.08. 12:27
Nem a bányászathoz kapcsolódó az a robbanás, ami az Oroszlányi Szénbányák Márkus-hegyi bányájában történt, értesült az Index. A balesetben egy ötszáz voltos trafó robbant fel. Egy villanyszerelőt életveszélyes, társát súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba.

Robbanás történt az Oroszlányi Szénbányák Márkus-hegyi Bányaüzemében, jelentette az MTI. "Egy ötszáz voltos transzformátorállomás robbant fel, a villamos berendezés robbanásának nincs köze a bányászati tevékenységhez, gáz nem robbant be", tudta meg az Index az Országos Bányászati Hivatal (OBH) bányaműszaki osztályának vezetőjétől.

Az elektromos robbanásban két ember égési sérüléseket szenvedett, mondta el az Indexnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A baleset szerdán reggel fél kilenckor történt, amikor Márkus-hegyi Bányaüzemében a Kőhalmi bányamező négyes főelosztójában két villanyszerelő egy trafó üzembe helyezését végezte, négyszáz méterrel a föld alatt. A trafó SACE kapcsolója felrobbant, a zárlati ív hőhatása súlyos égési sérüléseket okozott, mondta el az MTI-nek Havelda Tamás, az üzem bányászati igazgatója. Tájékoztatása szerint az egyik sérült állapotát a mentők életveszélyesnek nyilvánították.

Az életveszélyes sérült délelőtt tizenegykor még nem volt szállítható állapotban, a Győrbe szállított súlyos sérültet az MTV híradójának értesülései szerint időközben Budapestre szállították át.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft