Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vasúti szerencsétlenség a Bodeni-tó partján

2001.09.27. 10:38
Az Index értesülései szerint nincs halálos áldozata, de 7 súlyos sérültje van annak a vonatbalesetnek, amely csütörtökön reggel a németországi Enzisweilerben történt. A gyerekeket és munkába igyekvőket szállító két személyvonat frontálisan ütközött.
Az Index elérte a lindaui tűzoltó-parancsnokságot, ahol kérdésünkre elmondták, hogy a bevetés még tart. A bodolzi polgármesteri hivatalban sikerült felvenni a kapcsolatot a helyszínről éppen visszaérkező Friedrich Glatthar polgármesterrel, aki elmondta, hogy 10 óra után a vagonokból már mindenkit kimentettek.

A mentők hét súlyos és 20 könnyebb sérültet szállítottak kórházba. A reggel 7,30-kor bekövetkezett vonatbalesetben az azonos vágányra került két szerelvény viszonylag alacsony, óránként 20 kilométeres sebességgel haladt, ennek köszönhető a szerencsés kimenetel. A baleset okait még vizsgálják, de a polgármester hangsúlyozottan laikus véleménye szerint emberi mulasztás történt.

Egyelőre nem ismeretes, hogy kinek a hibájából került szembe a Bodeni-tó közelében húzódó egyvágányos vasúti szakaszon ez a két vonat, amelyen túlnyomórészt iskolába menő gyerekek, illetve ingázó dolgozók utaztak csütörtök reggel a németországi Enzisweilerben.

A fél nyolckor történt szerencsétlenségnek nincs halálos áldozata, de az első jelentések arról számoltak be, hogy a hetvenet is elérheti a sérültek száma. Húsz sérült állapota súlyos. A dpa német hírügynökség jelentése szerint a sebesültek száma akár száz is lehet.

A németországi Enzisweilerben két vonat ütközött frontálisan

Még egy órával a baleset után is sokan voltak az egymásba ékelődött vagonok foglyai, mert nem tudtak kijutni az összeroncsolódott vasúti kocsikból, pedig a tűzoltóság, a műszaki mentők és a mentők nagy erőkkel jelentek meg a helyszínen. Helikopterek is segédkeztek a sérültek kórházba szállításában.