Emberi testrészeket szállított a futárcég

2003.11.11. 12:48
A FedEx egyik raktárában csöpögő dobozra lettek figyelmesek a cég munkásai. A szivárgó ládában emberi végtagot találtak. A két lábat és egy kart tartalmazó szállítmányt egy donorcég küldte egy emberi szervekkel kereskedő férfinak.
Furcsa folyadék szivárgott egy küldemény dobozából a FedEx csomagszállító cég egyik St. Louishoz közeli raktárában. A három dobozból álló szállítmányt megvizsgáló munkások két emberi lábat és egy kart találtak szárazjégbe ágyazva.

Mint az a rendőrségi vizsgálat során kiderült, a morbid küldeményt egy Las Vegasban működő donorkutató cég címezte egy emberi szerveket közvetítő férfinak, aki kutatóorvosokat lát el különféle testrészekkel - írja a CNN.

A csöpögő szállítmányt múlt hét csütörtökön vették észre a FedEx munkásai, a vizsgálatba később bekapcsolódott az FBI is, de végül nem találtak semmilyen bűncselekményre utaló nyomot.

A rendőrség nem nevezte meg a testrész kereskedelemmel feltehetőleg engedély nélkül foglalkozó férfit, a memphisi központú szállítmányozó cég szóvivője is csupán annyit fűzött az ügyhöz, hogy a FedEx szabályzata szigorúan tiltja emberi testrészek küldeményként való feladását.

  • Hírek
  • Hírek