Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kényszerleszállás Ferihegyen egy madár miatt

2002.07.24. 09:48
Kényszerleszállást hajtott végre szerda reggel fél kilenc körül egy utasszállító repülőgép Ferihegyen - értesült az Index. A mentőket visszafordították, mielőtt kiértek volna a helyszínre, mert a kényszerleszállás során minden rendben ment, senki sem sérült meg.
Információink szerint azért kellett közvetlenül a felszállás után sürgősen visszafordulnia a Boeing 737-esnek, mert hajtóművébe madár repült.

"Valóban le kellett szállnia a Malév reggeli zürichi járatának, mert egy nagyobb testű madár került a hajtóműbe" - mondta az Indexnek Kázmér Natasa, a Malév kommunikációs vezetője.

Új gépre szálltak

"A felszállás után a pilóta észlelte, hogy idegen test került a gép hajtóművébe, ezért visszafordult, és leszállt" - tudtuk meg a részleteket Krebsz Adrientől, a Malév sajtószóvivőjétől. Eszerint a gép 7 óra 50 perckor gurult ki, 8 óra 2 perckor szállt fel. A műszerek 8 óra 10 perckor jelezték, hogy valami gond van az egyik hajtóművel. A gép 8 óra 20 perckor már ismét a földön volt.

Boeing 737 - Ferihegy 2A

A landolás után a járatot törölték, a Boeing 737-es 25 utasát egy másik járattal szállítják Zürichbe.

A szóvivő elmondta, hogy ütközött máskor is madárral Malév-járat, de soha nem történt nagyobb baj.