Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Öltek a megbokrosodott lovak

2001.07.26. 12:19
Megbokrosodott, kocsiba fogott lovak szabadultak el a Heves megyei Kál községben. Ámokfutásuk közben a kocsirúd egy autó szélvédőjén keresztül olyan súlyosan megsebeítette a sofőrt, hogy a helyszínen életét vesztette.
A Heves megyei Kál község Kápolnai utcájában az ABC előtt eddig tisztázatlan körülmények között megbokrosodott és vágtatni kezdett egy helyi lakos kocsija elé fogott két ló, s a kocsis nem tudta megfékezni az állatokat - mondta el Kovácsné Hajnal Erzsébet, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság sajtóügyeletese. A férfi leesett a bakról, és könnyebb sérüléseket szenvedett, a lovak azonban irányítás nélkül tovább vágtattak a falu utcáin, közel egy kilométer hosszan.

Ámokfutásuk alatt száznyolcvan fokos fordulatot tettek, átvágtak a vasúti síneket elválasztó betonkerítés hiányos szakaszán, és tovább rohantak a sínek mentén. A vasutat elhagyva a Gárdonyi utcába futottak, ahol a két megvadult állat nekirontott egy közeledő személykocsinak.

A jobb oldalon befogott ló az autó tetején átugorva akarta folytatni a vágtát. A baloldali viszont bal felé akarta venni az útját. Eközben a kocsirúd betörte az autó ablakát, és olyan súlyosan megsebezte az autó vezetőjét, hogy a 23 éves káli fiatalember a helyszínen életét vesztette.

A járműben két utas ült, egyikük könnyű sérülést szenvedett, a másik sebesülés nélkül úszta meg a nem mindennapi balesetet. A két ló közül az egyik szintén megsérült.

A baleset körülményeinek tisztázására a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közlekedési alosztálya folytat vizsgálatot.