Ödön
2 °C
11 °C

Keresik a leszúrt ökölvívó feltételezett gyilkosát

2002.12.13. 12:22
A rendőrség szerint Lakatos László gyilkolta meg még kedden Horváth Aladár profi ökölvívót egy Wesselényi utcai edzőteremben. A gyilkosság előzménye, hogy a bokszoló szóváltásba keveredett egy háromfős társasággal, a perpatvarnak Lakatos vetett véget, halálos szúrásával.
A rendőrség körözést adott ki egy 36 éves férfi ellen, akit azzal gyanúsít, hogy két társával együtt kedden melltájékon szúrta a 39 éves Horváth Aladárt. A profi ökölvívót egy budapesti edzőteremben támadták meg; az áldozat belehalt sérüléseibe. Az Index elsőként adta hírül, hogy az áldozat Horváth Aladár középsúlyú profi ökölvívó.

A sportoló pályafutása során eddig 15 vereséget és egy győzelmet könyvelhetett el. Horváthot egyébként "kedves, csupaszív figurának" ismerték ökölvívókörökben, tudták róla, hogy verseket ír, amelyeket gyakran el is szavalt ismerőseinek. A "tehetséges, technikás, de nem túl sikeres" ökölvívóként emlegetett Horváth még egy svájci dokumentumfilmben is szerepelt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki közleménye szerint a keddi gyilkosság gyanúsítottjának neve Lakatos László. A feltételezett gyilkos két társával -, akiknek a személyazonossága egyelőre ismeretlen - kedd délután Budapesten, a Wesselényi utcában egy edzőteremben szúrta melltájékon szúrt a 39 éves férfit. A közlemény szerint az eljárás során alapos gyanú merült fel arra, hogy a bűncselekményt Lakatos László (beceneve Bürök) követte el.

A BRFK tájékoztatása szerint a körözött férfi körülbelül 180 centiméter magas, sportos testalkatú, haja fekete, rövidre nyírott, mindkét karján és a hátán tetoválás látható, gyakori tartózkodási helye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?