Keresik a leszúrt ökölvívó feltételezett gyilkosát

2002.12.13. 12:22
A rendőrség szerint Lakatos László gyilkolta meg még kedden Horváth Aladár profi ökölvívót egy Wesselényi utcai edzőteremben. A gyilkosság előzménye, hogy a bokszoló szóváltásba keveredett egy háromfős társasággal, a perpatvarnak Lakatos vetett véget, halálos szúrásával.
A rendőrség körözést adott ki egy 36 éves férfi ellen, akit azzal gyanúsít, hogy két társával együtt kedden melltájékon szúrta a 39 éves Horváth Aladárt. A profi ökölvívót egy budapesti edzőteremben támadták meg; az áldozat belehalt sérüléseibe. Az Index elsőként adta hírül, hogy az áldozat Horváth Aladár középsúlyú profi ökölvívó.

A sportoló pályafutása során eddig 15 vereséget és egy győzelmet könyvelhetett el. Horváthot egyébként "kedves, csupaszív figurának" ismerték ökölvívókörökben, tudták róla, hogy verseket ír, amelyeket gyakran el is szavalt ismerőseinek. A "tehetséges, technikás, de nem túl sikeres" ökölvívóként emlegetett Horváth még egy svájci dokumentumfilmben is szerepelt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki közleménye szerint a keddi gyilkosság gyanúsítottjának neve Lakatos László. A feltételezett gyilkos két társával -, akiknek a személyazonossága egyelőre ismeretlen - kedd délután Budapesten, a Wesselényi utcában egy edzőteremben szúrta melltájékon szúrt a 39 éves férfit. A közlemény szerint az eljárás során alapos gyanú merült fel arra, hogy a bűncselekményt Lakatos László (beceneve Bürök) követte el.

A BRFK tájékoztatása szerint a körözött férfi körülbelül 180 centiméter magas, sportos testalkatú, haja fekete, rövidre nyírott, mindkét karján és a hátán tetoválás látható, gyakori tartózkodási helye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.