Natália
1 °C
7 °C

Meztelenül tüntetnének a bolíviai prostituáltak

2007.10.19. 11:05
Meztelen tüntetéssel fenyegetőznek a bolíviai prostituáltak, miután erkölcsvédő offenzíva indult ellenük a fővárosban. "Elégették a holminkat, az utcára kerültünk, ellopták pénzünket, megvertek minket" – mondta az egyik vezetőjük. A rendőrség megerősítette jelenlétét La Paz külvárosában, azonban várható, hogy a mozgalom további városokra is átterjed.

Meztelen tüntetéssel fenyegetik a bolíviai prostituáltak La Paz utcáit, hogy tiltakozzanak egy erőszakos erkölcsvédő offenzíva ellen, amely mesterségük gyakorlását igyekszik megakadályozni.

Feldühödött tömeg az El Altó-i Családapák Szövetsége vezérletével tört össze és gyújtott fel az elmúlt napokban félszáz bárt és nyilvánosházat a bolíviai főváros El Alto nevű, 800 ezer lakosú elővárosában, szemtanúk szerint sok esetben a rendőrség jelenlétében. Az erőszakra a hatóságok úgy válaszoltak, hogy a körzet több mint ezer illegális bordélyházát és garniszállóját zárták be.

A spontán alakult prostituált-szakszervezet képviselője, Lily Cortés a helyi tévében azzal fenyegetőzött, hogy egy szál mosolyban vonulnak végig La Paz utcáin. Kilátásba helyezte azt is, hogy megtagadják a részvételt az egészségügyi szervek által előírt kötelező orvosi vizsgálatokon.

"Elégették a holminkat, az utcára kerültünk, ellopták pénzünket, megvertek minket" - vádolt Lily, aki szerint gyilkossági kísérlet is történt. A helyi sajtó szerint egy indián prostituáltat megvert a tömeg, meztelenre vetkőztette el és elvette tőle a csaknem 40 dollárnyi aznapi bevételét.

Ennek az erkölcsi keresztes hadjáratnak hívei azt akarják elérni, hogy El Alto polgármestere zárja be az illegális bordélyokat, és szigorúan tiltsa ki a piroslámpás házakból a kiskorúakat. Azt is követelik, hogy ezek a helyek csak a templomoktól, iskoláktól és kórházaktól tisztes távolságra működjenek.

A rendőrség erősítést küldött a kétes hírű elővárosba, amit a dél-amerikai ország legszegényebb városának tartanak, de az erkölcsvédő mozgalom várhatóan további bolíviai városokra is kiterjed.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?