Albert, Lipót
2 °C
12 °C

45 év fegyház a boldogkőváraljai pap rablógyilkosainak

2008.03.05. 21:15
14, 13, 10 és 8 év fegyházat szabott ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság arra a négy vádlottra, akiket a boldogkőváraljai plébános meggyilkolásával vádolnak.

Nem jogerősen 8-14 év közötti fegyházbüntetésre ítélte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság azokat, akik öt évvel ezelőtt megölték Boldogkőváralján a település katolikus papját, tájékoztatta Szabó József, a megyei bíróság szóvivője az MTI-t szerdán.

A boldogkőváraljai katolikus papot 2003 szeptember 27-ről 28-ra virradóra holtan találták lakásán. Az orvos szakértő megállapította, hogy a 73 éves férfi megfulladt, és halálát erőszakos cselekmény okozta. A helyszíni szemle alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a plébános otthonát átkutatták, nagy mennyiségű készpénzt, és egy nagy értékű antik órát elvittek.

A gyanú hamar környékbeli házalókra terelődött, akik korábban már megfordultak az idős férfi lakásán, és "gagyi" aranytárgyakat adtak el neki. A rendőrség egy négytagú miskolci házaló csapat tagjaira szűkítette a kört. Bebizonyosodott, hogy két férfi és két nő készült a bűnügyre, befeszítették a pap lakásának ablakát, illetve ajtaját, a plébános orrát és száját szigetelőszalaggal betapasztották, a paplakot átkutatták, kirabolták, majd elmenekültek a helyszínről.

A megyei bíróság Czibrik Attila vezette bírói tanácsa nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt 14, 13, 10 és 8 év fegyházat szabott ki a vádlottakra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?