Ágnes
-1 °C
2 °C

Két halott a hajnali buszbalesetben

2004.01.24. 12:21
Felborult egy bolgár autóbusz hajnalban az M5-ös autópálya negyvennyolcas kilométerénél a Budapest felé tartó sávban. Két ember meghalt, a mentés idejére teljes útzárat rendeltek el.
Két halottja és tizenhárom sérültje van annak a balesetnek, ami szombaton kora reggel történt Pest megyében az M5-ös autópályán. A HavariaPress úgy tudja, az autópálya negyvennyolcas kilométerénél, Örkény magasságában a Budapest felé vezető sávban egy bolgár kisbusz borult fel.

A huszonegy személyes jármű roncsai közül két holttestet emeltek ki a tűzoltók. Az Objektív Hírügynökséget a rendőrség úgy tájékoztatta, hogy az autóbusz sofőrje feltehetően elaludt. A sofőrt kórházba szállították, ezért a rendőrség még nem tudta kihallgatni

Az MTI úgy tudja, hogy Budapestről a polgári védelem egy autóbuszt küldött, hogy azok a bolgár személyek, akik ezt igénylik a fővárosba utazhassanak. Az Objektív Hírügynökség szerint a szerencsétlenül járt busz utasai Lengyelországba indultak, hogy munkát vállaljanak. Velük tartott még két busz, vélhetően ezekkel folytatják az utat azok, akik sértetlenül megúszták a balesetet.

Az OTP Bank az MTI-t arról értesítette, hogy felvették a kapcsolatot a bolgár nagykövetséggel, és felajánlották segítségüket a sérülteknek és az áldozatok hozzátartozóinak.

Késő délelőtt az M5-ös autópálya érintett szakaszát átadták a forgalomnak.