Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Négy budai lakóházat ürítettek ki egy bomba miatt

2004.11.11. 14:47
Egy századfordulós ház átalakításánál került elő csütörtökön a tekintélyes méretű bomba. Az első kerületi Logodi utcában négy házat ürítettek ki, a Tábor utcát elzárták a forgalom elől.
Százkilós bombát találtak az első kerületi Tábor utca egyik lakóháza mellett csütörtökön. A tűzszerészekhez kora délután érkezett a bejelentés, hogy találtak egy építkezésen. Az Indexnek nyilatkozó szemtanú elmondta, egy századforduló környékén épült lakóházat alakítanak át, illetve bővítenek ki a Tábor utcában. A földmunkák közben a markoló véletlenül kiemelt egy tekintélyes méretű bombát. A szemtanú szerint egy nyolcvan centiméter hosszú, harminc centiméter átmérőjű bombáról van szó.

Kiürítettek négy házat

A tűzszerészek parancsnokhelyettese az Indexnek megerősítette a hírt, és elmondta, egy százkilós, második világháborús bombáról van szó. Iváncsi József őrnagy hozzátette, a rendőrök délután három óra után körbejárták a közeli Logodi utca négy lakóházát, és felszólították a lakókat, hogy átmenetileg hagyják el otthonaikat.

Iváncsi József szerint a tűzszerészek egy-másfél óra alatt azonosítják és hatástalanítják a bombát, és a lakók visszatérhetnek lakásaikba.