Orbán
16 °C
26 °C

Drogot és robbanóanyagot találtak egy rendőrnél

2004.06.09. 08:08
Másfél kilogram TNT robbanóanyagot és ismeretlen mennyiségű marihuánát foglaltak le egy rendőrzászlósnál az ORFK kommandósai. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal szerint G. F. XI. kerületi járőr értékesíteni akarta a robbanószert. A zászlós tagad.
Robbanóanyaggal és kábítószerrel visszaélés bűntette miatt a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatal az ORFK bevetési egységének segítségével őrizetbe vette G. F. rendőrzászlóst, a főváros XI. kerületi rendőrkapitányságának beosztott járőrét, mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője. Az őrizetbe vételt követő házkutatás során a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai lőszert és fegyvert foglaltak le - közölte Borbély Zoltán.

A gyanúsítottat Tatabánya környékén, a régi 1-es úton fogták el. A kommandós egység bevetésére azért volt szükség, mert a rendőrnél önvédelmi fegyver lehetett. Az elfogott rendőrnél másfél kilogrammnyi TNT robbanóanyagot és egyelőre még nem ismert mennyiségű marihuánát foglaltak le, mindkettőt értékesíteni akarta - mondta a szóvivő. Elmondása szerint a gyanúsított megtagadta a vallomástételt és a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Az ügyészség indítványozza G. F. az előzetes letartóztatást. A robbanóanyaggal való visszaélés bűncselekmény elkövetője 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, a kábítószerrel visszaélés pedig 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - közölte Borbély Zoltán. A BRFK XI. kerületi kapitányságának vezetője a rendőr szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntette.