Judit
3 °C
7 °C

Egy csomag miatt telepítettek ki 130 embert

2008.09.26. 11:37
130 embert kitelepítettek egy gyanús csomag miatt Túrkevén. A csomagot tűzszerészek vizsgálták meg, szerencsére nem találtak robbanószerkezetet.

Egy bombagyanús csomag miatt 130 lakót telepítettek ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén. Mint délutánra kiderült, a csomagban nem volt robbanószerkezet.

A Sinka téren az egyik ház kapujában egy csomagot találtak, amiről azt feltételezték, hogy bomba. A környéken lévő három emeletes házból a lakókat kitelepítették, több száz méteres körzetben lezárták a területet. A csomagot tűzszerészek vizsgálták meg, szerencsére nem találtak robbanószerkezetet.

Azt nem lehet tudni, hogy miért feltételezték, hogy az elhagyott csomag bomba, hiszen Túrkeve eddig nem volt a terroristák kiemelt célpontja. Az ügyben megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesét, aki azt mondta, hogy nincs felhatalmazva arra, hogy a ügy részleteiről nyilatkozzon.

A lakókat kora délután visszaengedték a lakóházakba. A sajtóügyeletes szerint a csomagban a tűzszerészek nem találtak robbanó szerkezetet, a csomagot ezután elszállította az ÁNTSZ. Ez utóbbi arra utal, hogy a csomagban esetleg mérgező anyagot vagy vegyszer sejtettek

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?