Friderika
12 °C
29 °C

Egy csomag miatt telepítettek ki 130 embert

2008.09.26. 11:37
130 embert kitelepítettek egy gyanús csomag miatt Túrkevén. A csomagot tűzszerészek vizsgálták meg, szerencsére nem találtak robbanószerkezetet.

Egy bombagyanús csomag miatt 130 lakót telepítettek ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén. Mint délutánra kiderült, a csomagban nem volt robbanószerkezet.

A Sinka téren az egyik ház kapujában egy csomagot találtak, amiről azt feltételezték, hogy bomba. A környéken lévő három emeletes házból a lakókat kitelepítették, több száz méteres körzetben lezárták a területet. A csomagot tűzszerészek vizsgálták meg, szerencsére nem találtak robbanószerkezetet.

Azt nem lehet tudni, hogy miért feltételezték, hogy az elhagyott csomag bomba, hiszen Túrkeve eddig nem volt a terroristák kiemelt célpontja. Az ügyben megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesét, aki azt mondta, hogy nincs felhatalmazva arra, hogy a ügy részleteiről nyilatkozzon.

A lakókat kora délután visszaengedték a lakóházakba. A sajtóügyeletes szerint a csomagban a tűzszerészek nem találtak robbanó szerkezetet, a csomagot ezután elszállította az ÁNTSZ. Ez utóbbi arra utal, hogy a csomagban esetleg mérgező anyagot vagy vegyszer sejtettek