Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Egyre aktívabbak az olasz akvabomberek

2003.12.23. 13:14
Már Bolognából, Riminiből és Palermóból is érkeztek jelentések gyanús, manipulált ásványvizes műanyag palackokról, így egy hónap óta csaknem kétszáz mérgezésgyanús esetet jegyeztek fel az olasz hatóságok.
A sajtó által "Acquabombernek" elkeresztelt ismeretlenek - háztartási tisztítószerekkel "buggyantják meg" az ásványvizeket, s újabban a tejes, üdítős és joghurtos palackokat. Az első esetek november közepén okoztak riadalmat, de akkor egyszerű gyomorpanaszoknak tudták be az esetet.

Sportot űznek

Most a karácsony előtti forgatagban tovább szaporodott a bejelentések és vakriadók száma, s habár a hatóságok nem zárják ki, hogy ökoterroristával vagy terroristákkal, esetleg zsarolókkal van dolguk, egyre valószínűbb, hogy egyesek "sportot űznek" abból, hogyan tegyék zavarossá az italokat és bélgörcsössé annak fogyasztóit.

Szinte divat lett a bevásárlóközpontokban vásárolt palackok mérgezettségére hivatkozni, illetve azokat adott esetben csínytevésből megbuggyantani - néhány őrizetbe vétel is történt ilyen gyanúval. Előfordult már olyan eset, hogy valaki saját sikertelen öngyilkossági kísérletét igyekezett a vásárolt ásványvízre, vagyis az Acquabomberra kenni.

Résen kell lenni

A lakosságot változatlanul arra figyelmeztetik az üggyel foglalkozó terrorellenes szakértők - mivel egyelőre igazi ellenszerét nem találják az Acquabomber akcióinak -, hogy fogyasztás előtt alaposan vizsgálják meg a műanyag ásványvizes, tejes és joghurtos palackokat, s e szemrevételezés után erőteljes szorítással ellenőrizzék, ereszt-e folyadékot vagy levegőt a butélia vagy doboz. Ne fogyasszanak azonnal a vízből vagy tejből a palack felnyitása után, hanem annak szagát is ellenőrizzék, továbbá legyenek óvatosak más élelmiszerekkel.

  • Vennék
  • Hírek