Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Bombával a testén küldtek a munkahelyére egy túszt

2004.12.15. 16:13
Azzal fenyegetett meg három ismeretlen egy stockholmi férfit, hogy felrobbantják az előzőleg a testére erősített robbanószerkezetet, ha nem hoz el a munkahelyéről valamennyi pénzt.

Megmenekült a robbanástól az a svéd banktisztviselő, akit három ismeretlen előző este elhurcolt és egy robbanóanyaggal megrakott övet erősített a testére, jelentette be a svéd rendőrség szerdán. A tettesek azzal fenyegették meg a tisztviselőt, hogy távirányítással felrobbantják a testére erősített szerkezetet, ha nem tesz eleget követelésüknek. A túszejtők arra akarták kényszeríteni a férfit, hogy hozzon pénzt számukra munkahelyéről, egy Stockholm belvárosában álló valutaváltóból.

A férfi azonban ahelyett, hogy teljesítette volna a megbízást, megszabadította magát az övtől, és egy biztonsági őrrel bezáratta magát a munkahelyére. A riadóztatott rendőrök elől az autóban várakozó túszejtők elmenekültek. Nem sokkal később a rendőrök kiszabadították a férfi feleségét is, akit a banda megkötözve és betömött szájjal hátrahagyott a házaspár lakásán. Az asszonynak az ijedtségen kívül nem esett baja.

A stockholmi belváros egy részét szerdán lezárták, amíg a robbanószerrel megrakott övet egy különleges konténerben egy városon kívüli lőtérre vitték. A környéket kutyákkal fésülik át, de a három tettesnek egyelőre semmi nyoma.