Gerzson
-3 °C
3 °C

Bush újra a pohár után nyúlt?

2005.09.22. 19:57
Majd húszévnyi absztinencia után újra a pohár után nyúlt George W. Bush a washingtoni pletykák szerint. A first lady állítólag választás elé állította az elnököt: "vagy a Jim Beam, vagy én!".

Politikusi pályája legnagyobb válságában újra italozni kezdett George W. Bush, állítja a National Enquirer. A főként ufóészlelésekkel és a sztárok életének valós és fiktív eseményeivel foglalkozó pletykamagazin családi forrásokból értesült a negyvenéves kora előtt gyakorta részegeskedő, azóta antialkoholista elnök visszaeséséről.

New Orleans után elszakadt a fonál

"Amikor New Orleansban átszakadtak a gátak, töltött magának egy texasi pohárnyi [egy deci] viszkit" - nyilatkozta a lapnak egy bennfentes. "A first lady igazán megdöbbent és rárivalt: Hagyd abba, George!" - folytatta a természetesen a neve elhallgatását kérő forrás.

A pletykalap értesülései szerint Washingtonban régebb óta beszélik már, hogy Bush újra iszik. "Szomorú, de már hetek óta zugivó. Lehet, hogy most Laura [Bush, a first lady] rajtakapta" - nyilatkozta az Enquirernek egy washingtoni forrás. A bizalmas informátor szerint Bushon óriási a nyomás.

"Az iraki háború, a katonák elvesztése nagyon megviselte. Minden egyes katona halálát magára veszi. Most, hogy a Katrina miatt válságba került a kormánya, csak imádkozhatunk, hogy ne veszítse el a kontrolt az alkohol felett" - tette hozzá az újabb névtelen forrás.

A régi szép idők

Bush politikusi pályája során már többször szembesült az alkoholizmus vádjával. Fiatal korában saját bevallása szerint is nagyivó volt. "Egyre emlékszem, és erre vagyok a legbüszkébb, az ivászatokra és a bulikra. Barátaim, azok voltak a szép idők" - emlékezett vissza egyszer a Nemzeti Gárdánál eltöltött évekre.

Első megválasztása előtt egy nappal, 2000. november 1-én a televíziónak nyilatkozva elismerte, hogy 1976-ban, harminc éves korában Maine-ben részeg vezetés miatt bevonták a jogosítványát. "Nem vagyok büszke rá, követtem el hibákat. Néha a kelleténél többet ittam" - nyilatkozta akkor.

A National Enquirer értesülései szerint Laura asszony, aki férje negyvenedik születésnapja előtt egyszer már megélte a poklot, kemény választás elé állította az elnököt. "Vagy a Jim Beam, vagy én" - mondta a lap értesülései szerint férjének. Az Enquirer szerint a first lady a jövőben igyekszik majd minél több időt férjével tölteni, hogy szemmel tarthassa.

Visszaeshet

Erre szükség is lehet. A Bushról Az elnök agyában címen könyvet is megjelentető washingtoni orvos, Justin Frank szerint Bush tényleg újra italozhat. "Azok az alkoholisták, akik nem vesznek részt utókezelésben, stresszhelyzetekben visszaeshetnek" - nyilatkozta az Enquirernek.

Bush nem vesz részt utókezelő programokban - barátai szerint nem hisz ezekben - és komoly stressz alatt áll. Kormánya teljesítményét folyamatos bírálatok érik a Katrina hurrikánt követő káosz miatt, népszerűsége pedig történelmi mélypontra zuhant.