Benedek
-5 °C
5 °C

Előkerültek a milliókat érő tolcsvai borritkaságok

2004.02.18. 14:21
Előkerült az a két, fiatalember, akik hétfőn reggel mintegy 15 millió forint értékű aszú eszenciát loptak el a tolcsvai bormúzeumból. Egy kivételével, az értékes palackok is megkerültek
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság jelentése szerint, a bejelentést követő forró nyomon üldözés eredményeként állították elő a két huszas éveiben járó tolcsvai fiatalembert, akik beismerő vallomást tettek és megnevezték felbujtójukat is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei RFK mindhárom személyt őrizetbe vette.

A tolcsvai bormúzeumból ellopott borok megtalálása több időt vett igénybe, mivel a tettesek kezdetben nem mutatattak közreműködést a rendőrség irányába. Hosszas kihallgatás után azonban a rendőrségnek - egy kivételével - sikerült felkutatnia az összesen körülbelül 15 millió forint értékű elrejtett palackokat. A településhez közeli erdőből egy papírdobozba csomagolva, illetve egy pince mélyéről műanyag ládába bepakolva bukkantak rá a nedűkre.

Mivel az értékes borok - állaguk megóvása érdekében speciális tárolási körülményeket igényelnek -, így azokat a nyomozók még az éjszaka visszajuttatták a tulajdonoshoz - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rfk.