Judit
2 °C
7 °C

Két palack bor 108 ezerért

2004.09.06. 18:42
Két palack, az itallap szerint 4-4 ezer forintos borért 108 ezer forintot számláztak ki két amerikai vendégnek egy VIII. kerületi bárban. A külföldiek tiltakoztak, erre bántalmazni kezdték őket, késsel szúrtak feléjük, pénzüket elvették.
Két amerikaitól két palack borért 100 ezer forintot kértek egy pesti bárban, és amikor nem akarták kifizetni, bántalmazták őket, közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

Nem voltak hajlandók

Két amerikai állampolgár vasárnapról hétfőre virradóra betért egy VIII. kerületi bárba, ahol két nő társaságában két palack bort rendeltek. A palackok itallap szerinti ára 4-4 ezer forint volt, mondta Kormos Endre alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Amikor a vendégek fizetni akartak, a pincér 108 ezer forintról szóló, kézzel írt számlát hozott ki. Mivel a vendégek nem voltak hajlandóak kifizetni a számlán található összeget, ezért őket egy mátészalkai és egy pécsi férfi bántalmazta, egyikük egy késsel több alkalommal az egyik sértett irányába szúrt.

Felismerték támadóikat

A bántalmazás során a két férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, és elvettek tőlük körülbelül 65 ezer forint készpénzt. Az alezredes elmondta: a sértettek egyike a segélyhívón keresztül értesítette a rendőrséget, a helyszínre küldött járőrautóval visszamentek a szórakozóhelyre, ahol a külföldi állampolgárok felismerték támadóikat, akiket a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

A rendőrség önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított a két férfi ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?