György
14 °C
24 °C

Hét év fegyház a nevelt lányát megerőszakoló férfinak

2006.04.27. 12:11
Jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a borotai férfit, aki több alkalommal megerőszakolta kilencéves nevelt lányát.

Több alkalommal megerőszakolta kilencéves nevelt lányát az a borotai férfi, akit jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.

Az ítélet szerint a munkanélküli Marancsik József a Bács-Kiskun megyei Borotán élt élettársával és annak kislányával. 2003 karácsonya előtt lakásuk szobájában az ittas férfi az akkor kilencéves gyermeket az ágyra fektette, s megerőszakolta. A kislány a történteket édesanyjának nem merte elmondani.

A gyermek a karácsonyi ünnepeket az édesapjánál töltötte, ahol elmesélte a vele történteket. Amikor az ünnepek után az anyja elment a lányáért, a kislány édesapja közölte vele, mit tudott meg, s felhívta az asszony figyelmét arra, hogy jobban figyeljen a kislányra, vigye el orvoshoz. Az asszony azonban nem tett semmit.

Néhány héttel később a férfi együtt fürdött a kislánnyal, és ismét megerőszakolta. Ezt még egy alkalommal, a lakás padlásán megismételte. A gyermeket édesanyja csak 2004. január 30-án vitte el orvoshoz - áll a bíróság ítéletében.

A bíróság Marancsik Józsefet nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondta ki bűnösnek, s ezért hét év fegyházbüntetése ítélte. A férfi tettének elkövetését az eljárás során mindvégig tagadta.