Ágnes
-1 °C
2 °C

Mérgezett zöldborsót loptak Tiszavasváriban

2007.06.04. 21:13
Hétfőn fogta el a rendőrség azt az embert, aki 120 kilogramm zöldborsót akart Nyíregyházára vinni. Az eljárás során kiderült, hogy a borsót Tiszavasvári határában található ültetvényből lopták, amit egy Rapid C nevű erős méreggel permeteztek. Aki ismeretlen eredetű zöldborsót fogyasztott, és rosszul érzi magát, azonnal forduljon orvoshoz.

Erős méreggel permetezett zöldborsót loptak egy tiszavasvári ültetvényből, a rendőrség kéri, hogy senki ne vásároljon tisztázatlan eredetű zöldségfélét. Aki mégis megtette, semmiképpen se fogyassza el, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn este.

A tiszavasvári kapitányságra napközben állítottak elő egy embert, aki csaknem 120 kilogramm frissen szedett zöldborsóval Nyíregyházára tartott, mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy tájékoztatása szerint az eljárás során kiderült, hogy a borsót Tiszavasvári határában található ültetvényből lopták, amit egy Rapid C nevű erős méreggel permeteztek.

A szóvivő hangsúlyozta, az eddigi adatok szerint a "Méreggel permetezve" megjelölésű területről korábban is loptak zöldborsót, akár több száz kilós mennyiséget, amit Tiszavasváriban és Nyíregyházán adtak el. A mérgezett borsót illegálisan felvásárlók továbbértékesíthették, így egyelőre nem tudni pontosan, hogy hová került.

A rovarkártevők ellen alkalmazott permetszer egészségügyi várakozási ideje még nem járt le, ezért a borsó fogyasztása rosszullétet, megbetegedést okozhat, tette hozzá Fülöp Gergely.

Aki fogyasztott a zöldborsóból, és rosszul érzi magát, azonnal forduljon orvoshoz, különösen a kisgyermekek, illetve legyengült állapotúak és vegyszerekre érzékenyek esetében fontos az orvosi ellátás, mondta a szabolcsi főkapitányság sajtószóvivője.