Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Rejtélyes toxikus szövődmény okozta a rab halálát?

2002.08.08. 10:16
Csak a hozzátartozók belegyezésével adja ki a büntetés-végrehajtás parancsnoksága a sopronkőhidai börtönben elhunyt elítélt boncolási jegyzőkönyvét. Ebből kiderülhet, hogy mi okozta a vasárnap hajnalban a 27 éves Zámbó Zsolt halálát. Először azt hitték, a nem megfelelően kezelt asztmája okozta a férfi fulladását; a börtön orvosa később rejtélyes toxikus szövődményekről beszélt.
Heimann Katalin orvos-ezredes nyilatkozata szerint nem asztma, hanem hirtelen fellépő toxikus szövődmények miatt halt meg az az elítélt, aki vasárnap lett rosszul a sopronkőhidai börtönben. Az Index információi szerint az orvos azután nyilatkozott erről, miután telefonon beszélt a boncnokkal.

Délutánra várható a boncolási jegyzőkönyv

- Ennél több információt nem közölhetünk - mondta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóreferense, Kindler Réka. - Meg kell várnunk a boncolás eredményéről készült jegyzőkönyvet; továbbá a család írásos beleegyezésére is szükség ahhoz, hogy kiadjuk a csütörtök délutánra várható jegyzőkönyvi eredményeket.

Rejtélyes halál

Az asztmás Zámbó Zsolt rejtélyes körülmények között halt meg a sopronkőhidai börtönben. A 27 éves elítélt - aki egy másfélszer háromméteres cellába volt bezárva harmadmagával - vasárnap hajnalban lett rosszul. Az akkori híradások szerint öt órától nyolcig könyörgött a cigarettacsempészet kísérlete miatt elítélt rab orvosért, azonban csupán egy ápolónő adott be neki egy kálciuminjekciót. Zsolt nem sokkal tíz óra előtt a mentőorvos kezében halt meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!