Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Tizennyolc év börtön a magyar nő gyilkosának

2003.11.28. 13:34
Meggyilkolta magyar barátnőjét, majd a nyomok eltűntetése érdekében rágyújtotta házát egy osztrák férfi. A 47 éves tettest első fokon tizennyolc évi börtönre ítélte egy osztrák bíróság. A védő semmisségi panasszal élt.
Tizennyolc évi börtönbüntetésre ítéltek Grazban egy osztrák férfit, aki 2002 áprilisában meggyilkolta magyar barátnőjét, majd a nyomok eltüntetése céljából az áldozatra gyújtotta a házat.

A 47 éves tettest 2001-ben hagyta el a felesége három gyermekével együtt. A férfi ezt követően barátkozott össze egy magyar nővel, aki később hozzá is költözött. A pár tavaly áprilisban éppen Magyarországról tért vissza stájerországi otthonába, amikor veszekedés robbant ki az osztrák férfi és a magyar nő között.

Az összecsapássá vált vitában a férfi addig fojtogatta a magyar nőt, amíg az elveszítette az eszméletét. A tettes aztán tehetetlen áldozatát a házba cipelte, ahol meggyilkolta. A férfi két napig rejtegette a holttestet, majd benzinnel fellocsolta családi házának a helyiségeit, és felgyújtotta a házat.

A lángok azonban nem tüntették el a nyomokat, a hatóságok egy nappal később elfogták a tettest, aki egy erdőben rejtőzködött. Az ítélet még nem jogerős, a vádlott semmisségi panasszal élt a bíróság döntésével szemben.