Vérbosszú vagy békés tüntetés Simonért

2002.04.22. 14:41
A Simon Tibor edzőt ért atrocitások miatt futballszurkolók egy csoportja tüntetést szervez hétfő délután 5 órára a "tett színhelyére". A szervezkedők egyik csoportja békés demonstrációt akar, a másik oldal viszont "vérbosszúra" szomjazik. Az engedély nélkül tüntetőket ötven rendőr várja a Mammutnál.
A BRFK az Indextől értesült arról, hogy futballszurkolók egy csoportja demonstrációra készül Simon Tibor megverése miatt. A rajongók öt órára szervezetek gyülekezőt a "tett színhelyére", a Caffé Allure elé.

Simon Tibor
A BRFK tájékoztatása szerint a demonstrálók nem kértek engedélyt a tüntetésre, de ennek ellenére a rendőrség 50 fővel biztosítja a rendezvényt.

A Café Allure felgyújtására biztatnak

Az információ a NB1.hu weboldaláról származik. A lap fórumain egymást buzdítják a felháborodott szurkolók a tüntetésen való részvételre. Ugyanilyen céllal sms-eket is küldenek a rajongók egymásnak.

A fórumos hozzászólásokból kitűnik, a szurkolók egyik csoportja békés tiltakozó akciót akar, ám többen "vérbosszúra" buzdítanak, és a szórakozóhely felgyújtására bíztatnak.

Mint arról korábban beszámoltunk súlyos, életveszélyes, eszméletlen állapotban van Simon Tibor, a Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzője, akit egy II. kerületi, a Mammut pláza melletti szórakozóhelyen vertek meg.

Még nem tudni, meg kell-e műteni újra Simont

Simonra új CT-vizsgálat vár, ezt követően derül ki, hogy szükség van-e újabb operációra. A szurkolók ultra csoportja "néma szurkolásra" kérte a következő mérkőzés nézőit. A Fradi vezetői együttérző nyilatkozatot adtak ki, amelyben mélyen elítélik a történteket.

A demonstrációt szervező szurkolók szerint mindenképpen gátat kell szabni a szórakozóhelyek "kiskirályainak", azoknak az "izomagyú" kidobóembereknek, akik helyzetüket kihasználva arrogánsan, agresszíven lépnek fel a szórakozókkal szemben.

A Mammut cáfol

Eközben a Mammut közlemény útján cáfolja azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az üzletközpont biztonsági őrei verték meg Simon Tibort. A Mammut Üzletház Rt. biztonsági őreinek nincs köze a II. kerületi Lövőház utcában vasárnap hajnalban történt súlyos bántalmazáshoz - tudatta a cég vezetősége hétfőn.

Ellentétes nyilatkozatok

A közleményben szerepel, hogy a Mammut vezetősége által indított vizsgálat szerint a bűncselekmény az üzletház közelében, közterületen történt.

A Simonnal szórakozó barátok és szemtanúk elmondása szerint azonban 4-5 kidobóember támadt az edzőre, mikor a társaság pezsgővel locsolta egymást. A weblap úgy tudja, csaknem biztosra vehető, hogy a verésben hat férfi vett részt, ezek közül kettő rendőr, a többi biztonsági őr. A hat férfi közül négyen állítólag már beismerő vallomást is tettek.

A BRFK átadta az ügyét az Ügyészségi Nyomozóhivatalnak

Mivel rendőr is van a feltételezhető elkövetők között a Budapesti Rendőr-főkapitányság átadta Simon Tibor ügyét a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatalnak. A volt ferencvárosi játékos több támadója közül ketten már előzetes letartóztatásban vannak, ellenük életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. Amennyiben a gyanúsítottakat bűnösnek találják, akkor akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

  • Bérelnék
  • Bankszámla