Judit
2 °C
7 °C

Vérbosszú vagy békés tüntetés Simonért

2002.04.22. 14:41
A Simon Tibor edzőt ért atrocitások miatt futballszurkolók egy csoportja tüntetést szervez hétfő délután 5 órára a "tett színhelyére". A szervezkedők egyik csoportja békés demonstrációt akar, a másik oldal viszont "vérbosszúra" szomjazik. Az engedély nélkül tüntetőket ötven rendőr várja a Mammutnál.
A BRFK az Indextől értesült arról, hogy futballszurkolók egy csoportja demonstrációra készül Simon Tibor megverése miatt. A rajongók öt órára szervezetek gyülekezőt a "tett színhelyére", a Caffé Allure elé.

Simon Tibor
A BRFK tájékoztatása szerint a demonstrálók nem kértek engedélyt a tüntetésre, de ennek ellenére a rendőrség 50 fővel biztosítja a rendezvényt.

A Café Allure felgyújtására biztatnak

Az információ a NB1.hu weboldaláról származik. A lap fórumain egymást buzdítják a felháborodott szurkolók a tüntetésen való részvételre. Ugyanilyen céllal sms-eket is küldenek a rajongók egymásnak.

A fórumos hozzászólásokból kitűnik, a szurkolók egyik csoportja békés tiltakozó akciót akar, ám többen "vérbosszúra" buzdítanak, és a szórakozóhely felgyújtására bíztatnak.

Mint arról korábban beszámoltunk súlyos, életveszélyes, eszméletlen állapotban van Simon Tibor, a Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzője, akit egy II. kerületi, a Mammut pláza melletti szórakozóhelyen vertek meg.

Még nem tudni, meg kell-e műteni újra Simont

Simonra új CT-vizsgálat vár, ezt követően derül ki, hogy szükség van-e újabb operációra. A szurkolók ultra csoportja "néma szurkolásra" kérte a következő mérkőzés nézőit. A Fradi vezetői együttérző nyilatkozatot adtak ki, amelyben mélyen elítélik a történteket.

A demonstrációt szervező szurkolók szerint mindenképpen gátat kell szabni a szórakozóhelyek "kiskirályainak", azoknak az "izomagyú" kidobóembereknek, akik helyzetüket kihasználva arrogánsan, agresszíven lépnek fel a szórakozókkal szemben.

A Mammut cáfol

Eközben a Mammut közlemény útján cáfolja azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az üzletközpont biztonsági őrei verték meg Simon Tibort. A Mammut Üzletház Rt. biztonsági őreinek nincs köze a II. kerületi Lövőház utcában vasárnap hajnalban történt súlyos bántalmazáshoz - tudatta a cég vezetősége hétfőn.

Ellentétes nyilatkozatok

A közleményben szerepel, hogy a Mammut vezetősége által indított vizsgálat szerint a bűncselekmény az üzletház közelében, közterületen történt.

A Simonnal szórakozó barátok és szemtanúk elmondása szerint azonban 4-5 kidobóember támadt az edzőre, mikor a társaság pezsgővel locsolta egymást. A weblap úgy tudja, csaknem biztosra vehető, hogy a verésben hat férfi vett részt, ezek közül kettő rendőr, a többi biztonsági őr. A hat férfi közül négyen állítólag már beismerő vallomást is tettek.

A BRFK átadta az ügyét az Ügyészségi Nyomozóhivatalnak

Mivel rendőr is van a feltételezhető elkövetők között a Budapesti Rendőr-főkapitányság átadta Simon Tibor ügyét a Fővárosi Ügyészségi Nyomozóhivatalnak. A volt ferencvárosi játékos több támadója közül ketten már előzetes letartóztatásban vannak, ellenük életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. Amennyiben a gyanúsítottakat bűnösnek találják, akkor akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?