Gyárfás
16 °C
29 °C

Kritikus állapotban a Boszniában karambolozott sofőr

2008.03.26. 15:34
Nem életveszélyes annak a magyar autóbusz sofőrnek az állapota, aki Boszniában szenvedett balesetet. A magyar sofőr még kedden aludt el vezetés közben, áttért a szembejövő sávba és egy másik busszal ütközött.

Kritikus, de jelen pillanatban nem életveszélyes az állapota a Bosznia-Hercegovinában karambolozott magyar autóbusz sofőrjének - közölte szerdán az MTI-vel Juhász Zoltán szarajevói konzul.

A fejsérülést szenvedett férfin még kedden műtétet hajtottak végre a zenicai kórházban, ahol továbbra is intenzív osztályon ápolják. A kómából magához tért, de teljes amnéziában szenved. Nem emlékszik arra, mi és hogyan történt, ami kezelőorvosa szerint természetes jelenség a friss műtét és a súlyos sérülés után. Állapota javuló - tette hozzá Juhász Zoltán.

Bosznia-Hercegovinában kedd hajnalban szenvedett balesetet egy magyar zarándokokat szállító autóbusz Szarajevótól 50 kilométerre északnyugatra. A katolikus zarándokok közül senki sem sérült meg, a csoport még aznap továbbutazott a zarándokhelyre, Medjugorjéba.

A magyar busz sofőrje valószínűleg elaludt a volánnál és a jármű áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szembejövő helyi autóbusszal, amelynek egyik utasa, egy 22 éves boszniai állampolgár életét vesztette. A bosnyák busz utasai közül egy súlyos sérültet szállítottak kórházba, a könnyebb sérülteket a helyszínen ellátták.