Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Egymást gumibotozták a rendőrök Pécsett

2002.08.07. 14:59
Felfüggesztettek a szolgálat alól egy rendőrzászlóst Pécsett, mert gumibottal megverte kollégáját. A két rendőr azon veszett össze, hogy a munkaidő végén bekövetkezett balesethez ki menjen helyszínelni. A kapitányság szerint a feszültségekkel teli munka miatt lett indulatos társuk.
Elbocsátották állásából azt a pécsi rendőrt, aki gumibottal verte meg egyik társát két héttel ezelőtt - értesült a HavariaPress.

A két baleseti helyszínelő azon veszett össze, hogy melyikük menjen ki egy munkaidejük lejártakor bekövetkezett közlekedési balesethez. A vita hevében az egyikük gumibottal esett társának, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

A Kaposvári Katonai Ügyészség gyorsított eljárásban tárgyalta az ügyet és keddi hatállyal fel is függesztette a zászlóst.

Feszültségekkel terhelt munka

Az eset a szolgálati helyen történt - mondta az Index érdeklődésére Kékesné Gyimóthy Marianna, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A történteket az igazolhatja, hogy egy feszültségekkel terhelt munka során gyakran nehéz kordában tartani az indulatokat. Ez most nem sikerült: szakmai problémája támadt a két rendőrnek, melyet nem a megfelelő módon tisztáztak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!