Valér
4 °C
8 °C

Megpattant a vámosok dzsipjével

2001.09.07. 11:15
A vámosok autójával lépett meg csütörtök este az a férfi, aki az útlevél-ellenőrzés után már nem kívánta megvárni a vámvizsgálatot. A Suzuki Vitarában benne volt a slusszkulcs, így könnyedén elhajtott vele. A határőrök mintegy húsz kilométerrel odébb, éjszaka találták meg a terepjárót, de üresen.
Feltehetően rejtegetni valója volt annak a férfinak, aki a bozsoki átkelőhelyen a belépés után úgy lógott meg a vámosok elől, hogy beugrott az autójukba. Ökrös Attila, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: Muzamel Gábor csütörtökön este fél kilenckor egy Opellal érkezett Ausztriából, de a vámosok az útlevél-ellenőrzés után kíváncsiak lettek az autójára.

A slusszkulcs is benne volt a Suzukiban

Az ellenőrzés alatt a budapesti férfi hirtelen beugrott a vámosok Suzuki Vitarájába, amelyben benne volt a slusszkulcs, így pillanatok alatt beindította és elhajtott. Miután a rendőrség értesült az esetről, azonnal riasztotta a közelben tartózkodó járőröket, és ellenőrző pontokat állítottak fel Bucsu és Kőszeg irányába is.

Az autót végül éjjel két órakor egy határőr találta meg a kőszegi téglagyár mellett. Ökrös Attila úgy véli, hogy az elkövető Kőszegszerdahely-Cák irányába menekült. A határátkelőtől tizenhét kilométerre bukkantak rá a járműre, ezt az utat éjszaka, csekély forgalom mellett, akár tizenkét perc alatt is meg lehet tenni. Ez az idő elegendő volt arra, hogy még az ellenőrző pontok felállítása előtt meglógjon.

A vámosok később magyarázkodnak

A Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága később kíván beszámolni a történtekről. Valószínűleg ekkor kaphatunk választ arra is, terheli-e felelősség a vámosokat azért, hogy a slusszkulcsot az indítóban hagyták.