Piroska
-1 °C
5 °C

Rendőrt késeltek meg Budapesten

2003.10.06. 06:17
Életveszélyes sérüléseket szenvedett az a rendőr, akit vasárnap este késeltek meg Budapesten. A gyanúsított korábban állítólag a rendőr barátnőjét zaklatta.
Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a rendőrt, akit vasárnap este késeltek meg Budapesten, a XV. kerületben. A szolgálaton kívüli rendőr támadóját később a XVI. kerületben, egy ismerőse lakásán elfogták - tudta meg a HavariaPress.

A 26 éves rendőr főtörzsőrmestert a Drégelyvár utca egyik lépcsőházában szóváltást és dulakodást követően szúrta mellkason a 33 éves K. Ádám. A szolgálaton kívüli rendőr magánemberként, barátnője kérésére érkezett a házhoz, akit elmondása szerint K. Ádám zaklatott. A támadó a helyszínről egy Mitsubishi személygépkocsival menekült el, melyet a rendőrök később elhagyva találtak meg.

A gyanúsítottat forró nyomos üldözés során a XVI. kerületben, egy ismerőse lakásán fogták el. A késelő ellen emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Támadások rendőrök ellen 2003-ban
2003. május 13. A főváros II. kerületében a rendőrség egyik speciális alakulata megkísérelt elfogni egy bűnözőt, aki tüzet nyitott a rendőrökre. A tűzpárbajban egy rendőr életét vesztette.
2003. május 15. Késsel rátámadt egy rendőrre egy fiatalember Nyíregyházán. A rendőr fegyvert fogott a támadóra, személyi sérülés nem történt.
2003. június 13. Két szolgálatban levő, közúti rutinellenőrzést végző rendőrt támadott meg egy helyi lakosokból álló, 30-40 fős csoport Valkón. A kapákkal, botokkal felfegyverkezett embereket a rendőrök segítségére siető kollégák fékezték meg.
2003. augusztus 11. Egy 24 éves ukrán férfi ismeretlen társával megpróbált kirabolni egy szolgálaton kívüli rendőrt Budapesten, a XI. kerületi Goldmann György téren. A támadót elfogták.
2003. augusztus 26. Budapesten, a X. kerületi Alkér utcában gázpisztollyal fejbelőttek egy intézkedő rendőrt, aki a szemén sérült meg. A támadót a helyszínre érkező rendőrök elfogták.
2003. október 3. Rendőrökre támadt öt férfi Kadarkúton, amikor rajtakapták őket egy bolti betörésen, az egyik bűnöző comblövést kapott, és súlyosan megsérült egy rendőr is.