Auguszta
-3 °C
2 °C

Orbánnal viccelnek a budapesti szocialisták

2003.07.29. 17:02
A volt miniszterelnök fejére eső téglák kikerülése, és minél több pénzköteg begyűjtése a célja annak a játéknak, amelyet a budapesti szocialisták kísérleti portáljukon ajánlanak az odalátogatóknak. Mandur László, fővárosi MSZP-s vezető szerint fiatalok szerkesztik a honlapot, akik olykor túlzásokba eshetnek.
"Nem láttam még a játékokat, de megnézem" - ígérte Mandur László, az MSZP Budapesti Szervezetének elnöke az Index felvetésére, hogy a párt budapesti szervezetének honlapján Orbán Viktoros flash-játék szerepel, amelynek lényege, hogy a volt miniszterelnökre eső téglákat ki kell kerülni, a pénzkötegeket pedig be kell gyűjteni.

"Lemondott Pokorni Zoltán"

Mandur László
Az akasztófás játék megoldásai kivétel nélkül a legnagyobb ellenzéki párthoz kötődő személyiségek és fogalmak világából kerülnek ki. Például "Hajrá Magyarország", "Lemondott Pokorni Zoltán", "Kövér László", "Polgári Kör".

Az MSZP honlapról elérhető kísérlet

A szegfű.hu szerkesztőségének tagjai fiatalok, akik "néha bolondoznak", és "túlzásokba eshetnek" - kommentálta Mandur a játékot. A honlap ugyan még csak kísérleti heteit tölti, és csak ősszel tervezik a nyilvánossággal megismertetni, az mszp.hu-ról közvetlenül elérhető.

A volt miniszterelnök kabinetfőnöke "internetes Kende Pétereknek" nevezte a szocialista szerkesztőség tagjait. Szerinte az MSZP, ha bajban van, ilyesféle ízléstelen akciókkal jön elő. A nőtagoztat "tréfás csasztuskája után, ehhez nem is érdemes mást hozzátenni" - mondta.