Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Kiherélte áldozatait

2004.04.02. 07:18
Egy brazil kerékpárszerelő huszonnégy fiú kiherélését és meggyilkolását vallotta be. A 39 éves férfit egy hete vették őrizetbe, miután Sao Luiz város peremén, viskójának vályogpadlója alatt megtalálták két áldozat holttestét.
Franciso das Chagas beismerő vallomása megoldhatja a kasztrálásos gyilkosságok rejtélyét, amelyeknek évi átlagban három fiú esett áldozatul 1991 óta az északkeleti Maranhao államban.

Rejtély

Mivel a gyerekek nemi szervét kivágták, a hatóságok rituális gyilkosságokra, feketemágiára gyanakodtak, s le is tartóztattak egy sátánista csoportot. Jóllehet a titokzatos kasztrálásos gyilkosságsorozat ügyében már letartóztattak több személyt és egy férfi már 19 éves börtönbüntetését tölti, a rendőrség hitelesnek tartja a bicikliszerelő vallomását, mivel olyan részleteket árult el, amelyeket csak a valódi, megszállott tettes tudhat.

Lehet, hogy több gyermek halála is a férfi lelkén szárad, mert Franciso de Chagas a 80-as évek végén a szomszédos Pará államban élt, ahol ugyancsak hasonló csonkításos gyilkosságok történtek. Egyelőre rejtély, hogy a tettes miért metszette le a fiúk nemi szervét.