Ilona
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Városban ölt embert egy medve Romániában

2008.08.01. 20:57
Brassó belterületén lett medvetámadás áldozata egy romániai fiatalember.

A főtértől ötszáz méterre ölt meg 20 éves fiatalembert egy medve Brassóban. A tetemre egy kutyáját sétáltató férfi figyelt fel pénteken. A korbonctani orvosok megállapították, hogy a medve rendkívül agresszív módon támadott, hiszen az állat valósággal széttépte áldozatát.

A helyi polgármesteri hivatal egyik illetékese szerint a fiatalember a tragikus végkifejlet előtt felvette még a harcot a medvével, ugyanis a nyomok arra utalnak, hogy az állat hat méteren keresztül húzta a földön.

A Kárpátokban fekvő város elöljáróinak már évek óta fejtörést okoznak a medvék. A hatóságok adatai szerint a város területén lévő Cenk-hegyet borító erdőben jelenleg 45 medve él, holott csak húsznak lenne szabad ott tanyáznia. Létszámuk annak ellenére magas, hogy az elmúlt három hónapban tíz barnamedvét fogtak el a vadászok és szállítottak lakatlan helyre.

A Cenk-hegy a helyi és a külföldi turisták egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, az állatok azonban sokszor a hegy közvetlen szomszédságában lévő lakott területre is bemerészkednek. A helyi hatóságok már évekkel ezelőtt hadat üzentek az étel után kutakodó medvéknek, és eddig 120 ezer eurót költöttek távoltartásukra, eredménytelenül.