Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véres börtönlázadás Brazíliában

2002.01.03. 05:54
Legkevesebb 28 rab vesztette életét szerda reggel a brazíliai Porto Velho börtönében, ahol a túlzsúfoltság és a fovatartás körülményei miatt fogolylázadás tört ki. Haláluk körülményei egyelőre nem ismeretesek.
A dél-amerikai ország büntetés-végrehajtási szerveinek közlése szerint a Bolíviával határos Rondonia szövetségi állam közigazgatási székhelyének fegyintézetében mintegy 300 börtönlakó robbantotta ki a zavargást tiltakozásul börtönük túlzsúfoltsága miatt, valamint amiatt, hogy a parancsnokság korlátozta mozgásukat.

A Porto Velho-i börtönben mintegy kilencszázan raboskodnak, holott az intézmény 360 férőhelyes.

A lázadók 12-27 túszt is ejtettek. A lázadó rabok néhány órás egyezkedés után nem tanúsítottak ellenállást, és a biztonsági erők az egész épületet ellenőrzésük alá vonták. A hivatalos adatok szerint huszonheten, a rabok szerint negyvenöten vesztették életüket.